Blog

10 fordele ved at bruge bambus strømper

af | feb 15, 2021

Bambus er et af de almindelige materialevalg til bæredygtige tøjmærker og til personer der ønsker at fremme bæredygtighed. Talrige bæredygtige tøjbrands har de senere år set dagens lys, og forbrugerne fortsætter med at lovprise valget af bambus som materiale i tøjproduktion. Hvis du ikke ved så meget om materialet bambus, eller hvis du vil vide, hvorfor det netop er bambus alle taler om i øjeblikket? – bare rolig, vi skal nok sætte dig lidt ind i det.

I dette indlæg vil vi skitsere 10 fordele ved at bruge bambus strømper.

 

1. Der kræves ingen gødning til dyrkning af bambus

Bambus kræver ikke gødning for at vokse. Dette betyder, at der ikke bruges skadelige kemikalier som frigives i miljøet.

 

2. Bambus vokser selv

En af de helt store fordele ved bambus er den minimale arbejdskraft det kræver, at få bambusplanter til at vokse. I modsætning til andre materialer (som bruges til tøjproduktion) som eksempelvis bomuld, kræver bambus meget lidt menneskelig involvering. Dette skyldes, at bambus er en selvvoksende plante. Når bambus bliver skåret, producerer bambusrødderne selv en ny plante, hvilket gør bambus let at høste og bæredygtig.

 

3. Bambus strømper er antibakterielle

Bambus er et naturligt antibakterielt materiale. Det har en naturlig barrikade der dæmper mod bakterier. Dette betyder, at bambus strømper er mere hygiejniske sammenlignet med ethvert andet materiale der findes på tøjmarkedet.

 

4. Det er allergivenligt og forhindrer irritation

Udover at bambus sokker er antibakterielle er bambus også et allergivenligt materiale. Hvis du har hudallergi eller følsom hud, vil brugen af bambus sokker ikke irriterer dette område.

 

5. Bambus er er super blødt materiale

Grundet at bambus ikke behandles med kunstige kemikalier, og stadig har sin naturlige barrikade imod bakterier, forbliver bambus 100% naturligt og blødt. Fraværet af syntetiske materialer betyder, at bambus strømper føles mere komfortable på dine fødder og er samtidig mindre tilbøjelige til at forårsage udslæt, kløe og i værste tilfælde blærer.

 

6. De regulerer selv temperaturen

Bambus er et temperaturregulerende materiale. Derfor vil dine bambus sokker eller undertøj og være temperaturregulerende. Om vinteren bevarer dine sokker varmen for at holde dine fødder varme, og om sommeren de dine fødder kølige – det er da smart!

 

7. De holder længe: Bambus er et holdbart materiale

Bambus er et meget holdbart materiale. Denne lange holdbarhed betyder, at dine bambus sokker og undertøj holder længe og ikke mister deres form.

 

8. Bambus er superabsorberende og beskytter mod fugt

Hvis du døjer med, eller har tendens til at have svedige fødder, kan bambus sokker være præcis det svar du leder efter. Som resultat af, at bambus har superabsorberende egenskaber, absorberer bambusstrømper fugt langt mere effektivt end andre materialer.

 

9. Stop lugtende fødder og sure tæer

Bambusstrømpernes antibakterielle egenskaber samt evnen til at absorbere betyder, at der udsendes mindre lugt fra dine sokker. Fodlugt kommer fra bakterier i fugtige områder; bambus sokker fjerner begge disse ting , hvilket resulterer i ikke flere lugtende fødder og sure tæer.

 

10. Bambus er kulstofneutral

Da bambus er et bæredygtigt materiale, der vokser uden behov for pesticider eller gødning, er langt størstedelen af den brugte bambus kulstofneutral. Bambus vokser naturligt hurtigt med meget lidt menneskelig involvering. Derudover frigiver bambus i gennemsnit 30% mere ilt sammenlignet med andre træer. Bambus absorberer desuden skadelige kulstofemissioner, hvilket gør bambus endnu mere miljøvenligt.

 

Der er mange fordele ved bambus strømper. Både miljømæssigt, men sandelig og brugeroplevelsen gør, at sokker lavet af bambus er et bedre valg end ethvert andet tøjmateriale. Iført bæredygtige bambus sokker vil dine fødder være pakket komfortabelt og behageligt ind, samtidig med at miljøet blomstrer.