Global Recycling Standard

Global Recycled Standard

GRS (Global Recycling Standard)

Global Recycled Standard (GRS) er en international certificeret mærkning til blandt andet, at spore genindvundet tekstilmateriale.
Mærkningen blev oprindeligt udviklet af Control Union Certifications i 2008, men ejerskabet blev 1. januar 2011 overført til Textile Exchange, der udover GRS mærkningen, også har flere andre anerkendte internationale mærkninger (Heriblandt RWS certificeringen som vi også anbefaler og har grundigt beskrevet her på Klimavenligt-tøj.dk)
Textile Exchange iværksatte i begyndelsen af 2012 en revision af GRS mærkningen. Målet var at gøre standarden mere robust og medtage nye krav til kemiske retningslinjer således at produkternes skadelige indvirkning på mennesker og miljø mindskes yderligere.

GRS mærkningen er en frivillig international, fuld produktstandard, der stiller krav til tredjepartscertificering af genanvendt indhold, forvaringskæde samt miljømæssige behandlingskrav og kemiske begrænsninger.

GRS mærkningen stiller store krav til, at sikre nøjagtige indholdskrav og gode arbejdsforhold, og at skadelige miljømæssige og kemiske påvirkninger minimeres.
For at et produkt kan få certificeringen GRS er det blandt andet et krav, at det indeholder et bestemt minimum af genbrugsmateriale.
Disse Global Recycled Standard krav inkluderer virksomheder inden for rensning, spinding, vævning og strikning, syning, farvning og trykning i mere end 50 lande rundt om i verden.

Mærkningen er blandt andet beregnet til at imødekomme behovene hos virksomheder og producenter, der ønsker at verificere det genbrugte indhold i deres produkter samt verificering af ansvarlig social, miljømæssig og kemisk praksis i deres produktion.

Èt af de overordnede mål med mærkningen er, generelt at øge kendskabet samt brugen af ​​genbrugsmaterialer i produkter samt reducere / eliminere skader forårsaget af dets produktion.

 

Hvad er fordelene ved Global Recycled Standard mærkningen:

 

Global Recycled Standard

Verificering af nøjagtigt indhold af genbrugsmateriale i produktet (mindst 50%).

Produktionssteder skal opfylde strenge sociale og miljømæssige krav. Kemikalier med potentiale for skade tillades ikke at blive brugt på GRS-produkter.

Professionel tredjepartscertificering reviderer hvert trin i forsyningskæden og sikrer at alle punkter overholdes.

Certificering sikrer, at identiteten af ​​det genbrugte materiale opretholdes fra genbrugeren til det færdige produkt.

Verificeret for at opfylde ISO-definitionen af ​​genanvendt.

Produkteter er produceret bæredygtigt.

Gode arbejdsforhold i hele produktionslinjen.

Kun produkter, der opfylder alle krav, kan mærkes med GRS-logoet.

Køber eller går du i tøj som har Global Recycling Standard mærkningen, er du i høj grad frontrunner mod en mere bæredygtig og grøn omstilling.

 

Bonusinfo

Vær særligt opmærksom på, at mærkningen Recycled Claim Standard (RCS), som minder lidt om Global Recycled Standard, INGEN krav har vedrørende miljømæssige aspekter i produktionsprocessen, og RCS mærkningen kan derfor IKKE sammenlignes med GRS mærkningen.