Bæredygtige tøjmærker til kvinder

Bæredygtige tøjmærker

Her finder du eliten inden for tekstilbranchen – nemlig de bæredygtige tøjmærker, som vi her har fremhævet. Det har vi gjort fordi vi gerne vil fremme bæredygtigheden i den danske tøjkultur. Der er desværre for stort et tøjforbrug hos den almene dansker, og det har vi i sinde at lave om på. 

JBS of Denmark

JBS of Denmark blev lanceret af den dansk familiejet virksomhed JBS Textile Group som har eksisteret siden 1939. Skabelsen af JBS of Denmark opstod af ordet hygge. Tøjkollektionen, eller serien om man vil, er designet til ren afslapning i bæredygtige materialer som bambus og økologisk bomuld af den fineste klasse. Tøjet er afprøvet af redaktionen fra Klimavenligt Tøj og kan i den grad anbefales. Specielt deres sweatpants bliver flittigt iført til søndagshygge.

Laøhlé

Laøhlé er et aarhusiansk tøjmærke der er skabt af Anne og Katrine med et fællesmål. Deres fællesmål handler om at bæredygtig mode, skal være mere end ‘bare’ et alternativ. Tøjmærket blev etableret i 2018. Du finder blandt andet tøj, der er fremstillet af tencell hos Laøhlé.

Organic Basic

I følge Organic Basic er modeindustrien en ‘beskidt fætter’. Derfor har Organic Basic fremstillet bæredygtigt tøj med økologiske materialer. Det er naturligvis gjort under gode vilkår. Tøjet er produceret i Europa. Lad dig inspirere i deres kollektion og find bl.a. lækkert bæredygtigt undertøj.

ELSK

Tøjmærket ELSK har et bæredygtigt og smukt koncept. De kæmper for en bedre og mere bæredygtig mode. Derfor finder du hverken tilbud eller udsalg hos ELSK. Elsk har taget en del af ansvaret for netop ovennævnte med mere bæredygtig mode på deres skuldre og derfor donerer de 1% af deres omsætning til organisationer der beskytter miljøet. Det er bæredygtigt og smukt. Tjek deres kollektion ud, hvor du bl.a. finder flotte kjoler i 100% lyocel eller t-shirts i 100% økologisk bomuld.

UNDERPROTECTION

Underprotection blev etableret i 2010 med en vision der omhandler at forene bæredygtighed og mode. Du finder alt fra bæredygtig badetøj til flot lingeri af certificerede materialer som f.eks. Tencell™, økologisk bomuld og andre bæredygtige materialer. Dernæst så er tøjmærket B-corportation certificeret, hvilket betyder, at selskabet bag tøjmærket udviser ansvar og omtanke for ansatte, leverandører, miljøet og forbrugerne. Det er en meget flot certificering som udstråler bæredygtighed. Tjek deres kollektion ud og bliv inspireret.

Aiayu

Forkærligheden til den flotte danske natur er Aiayus inspirationskilde. Fremstillingen af produkterne er produceret ansvarsfuldt med respekt for miljøet og de involverende mennesker. Der bliver brugt naturlige materialer af den højeste klasse. Som de så selv fint har beskrevet, så er deres produkter stærke, simple og funktionelle til at overleve trends. Det er bæredygtigt! Se deres kollektion og bliv fortryllet af kærligheden til naturen.

KnowledgeCotton Apparel

Med en mission om at give forbrugerne bæredygtigt mode uden at skulle gå på kompromis når det kommer til komfort og kvalitet, så er KnowledgeCotton Appareal naturligvis på denne liste. Bæredygtigheden har fra starten været en del af deres DNA. Det grundlæggende hos tøjmærket er at produkterne er tidløse, holdbare og så naturligt som muligt. Se deres tøjkollektion og klæd dig på i bæredygtig innovation af den bedste kaliber.