MADE IN GREEN by OEKO-TEX ®

Made in green OEKO-TEX

MADE IN GREEN by OEKO-TEX®

Oeko-tex blev grundlagt i 1992 af German Hohenstein Institute (På dansk; det tyske Hohenstein-institut) og Austrian Textile Research Institute (OETI) (På dansk; det østrigske tekstilforskningsinstitut). Oeko-tex har hovedsæde i Zürich i Schweiz.
I 2021 omfatter Oeko-Tex organisationen hele 18 neutrale test- og forskningsinstitutter i Europa og Japan samt kontaktkontorer rundt om i verden i over 70 lande.

Oeko-Tex råder over en lang række certificeringer alt afhængig af hvilke kriterier et produkt opfylder. Opnår en produktionsvirksomhed Oeko-Tex certificering er den gyldig i et år fra udstedelsen.

Det første certificeringsmærke som blev lanceret i 1992, og som den dag idag stadig er i brug er Oeko-Tex STANDARD 100. Oeko-tex STANDARD 100 er et certificeringsmærke til tekstiler, der er testet for skadelige kemiske stoffer. Oeko-Tex STANDARD 100 har senere skiftet navn til STANDARD 100 by OEKO-TEX.
Der stilles som udgangspunkt kun krav til det færdige produkt ved en STANDARD 100 by OEKO-TEX certificering. Produkter må ikke afgive en række skadelige kemiske stoffer, som potentielt kan påvirke og skade vores miljø og sundhed. Der stilles altså ikke krav til selve produktionen af produktet, men derimod til det færdige slutprodukt.
Men, selvom der ingen krav stilles til fremstillingen, er tekstiler mærket med STANDARD 100 by OEKO-TEX certificeringen stadig en garanti for, at produktet er testet for en bred vifte af skadelige stoffer og, at tøjet ikke afgiver eller indeholder skadelige spor fra kemiske stoffer.
Samme krav til det færdige slutprodukt gælder i øvrigt certificeringen LEATHER STANDARD by OEKO-TEX som gælder for lædervarer.

MADE IN GREEN by OEKO-TEX

MADE IN GREEN by OEKO-TEX er (endnu) et certificeringsmærke under Oeko-Tex. Det er netop denne Oeko-Tex certificering vi hos Klimavenligt-tøj.dk anbefaler (af Oeko-Tex certificeringer).
MADE IN GREEN by OEKO-TEX er et sporbart produktmærke til alle slags læderprodukter eller andre tekstiler til både mænd og kvinder (f.eks. Undertøj, strømper, t-shirts eller bukser). MADE IN GREEN-mærket verificerer, at et produkt er testet for skadelige stoffer samt fremstillet under sikre og ordentlige forhold i en produktion som er bæredygtig.

Betingelsen for udstedelsen af MADE IN GREEN certificeringen opnås ved en kombination af test og analyser udført i overensstemmelse med STANDARD 100 by OEKO-TEX, hvor produktet samtidig er fremstillet i en STeP by OEKO-TEX-certificeret produktionsenhed (STeP står for Sustainable Textile Production).

STeP-certificeringen er et verdensomspændende certificeringssystem som sikrer, at produktet er produceret ved bæredygtige processer under socialt ansvarlige arbejdsforhold. STeP by OEKO-TEX er en re-branding (herunder navneændring) fra 2013 af Oeko-Tex STANDARD 1000, som blev introduceret tilbage i 1995.

Et slutproduktet mærket med MADE IN GREEN by OEKO-TEX kan spores ved hjælp af et unikt produkt-id eller en unik QR-kode. Mærket giver adgang til en række oplysninger omkring hvilket land samt i hvilke produktionsfaciliteter det mærkede tekstil- eller læderprodukt er produceret i.

Et MADE IN GREEN-certifikat udløber efter et år, og producenterne skal selv ansøge om fornyelse af rettigheden til certificering.

MADE IN GREEN etiketten / emballagen giver forbrugeren en sikkerhed og garanti for, at produktet er lavet:

Made in green OEKO-TEX

Reklame

Med materialer, der er testet for skadelige stoffer og kemikalier.

I miljøvenlige produktionsenheder.

Ved bæredygtige produktionsprocesser.

På socialt ansvarlige og sikre arbejdspladser med ordentlige forhold.

Bonusinfo

MADE IN GREEN by OEKO-TEX skiftede i 2015 navn fra Oeko-Tex STANDARD 100PLUS ifm. en re-branding.