Woolmark

Woolmark

Woolmark er et varemærke som ejes af The Woolmark Company, som er en del af verdens førende uld tekstil organisation.
Woolmark er en globalt anerkendt mærkning / certificering der anvendes på rene uldprodukter, som opfylder en række strenge kvalitetsstandarder, der er fastsat af The Woolmark Company.
Det blev i 1937 grundlagt under navnet The International Wool Secretariat (IWS) (på dansk; Det internationale uldsekretariat) men skiftede i 1997 navn til The Woolmark Company.
Siden 2007 har firmaet været datterselskab under Australian Wool Innovation Limited (AWI). AWI er en nonprofit organisation der driver forskning, udvikling og markedsføring langs den globale forsyningskæde for australsk uld på vegne af ca. 60.000 uldavlere der tilsammen finansiere organisationen og dens drift.
The Woolmark Company leverer som organisation workshops til AWI-uldavlere, så de kan lære beskytte, bevare og forbedre de naturlige ressourcer på gårdene, herunder vandveje, bakke og dale, planter og diverse dyr.

 

Woolmark-licens

Certificering med Woolmark-symbolet må kun benyttes af producenter som har en Woolmark-licens udstedt af The Woolmark Company. For at et produkt kan Woolmark certificeres skal producenten overholde en række krav og standarder (bl.a. indenfor dyrevelfærd, lanbrugssundhed, miljømæssig sundhed (jord og verdenshave)) fastsat af AWI.
Yderligere er der årlige og løbende kontroller der skal sikre, at kvaliteten bibeholdes hos alle opdrættere, producenter og leverandører. Denne procedure sikrer forbrugeren, at et produkt mærket med Woolmark altid opfylder alle opsatte krav.

Woolmark må KUN bruges på produkter fremstillet af 100% uld.

Woolmark certificeringen har tre forskellige opdelinger:

Reklame

Woolmark anvendes på tekstilprodukter, der er lavet af 100% ren ny uld.

Woolmark Blend er for tekstilprodukter, der indeholder 50-99% ren ny uld.

Wool Blend er for tekstilprodukter, der indeholder 30-49% ren ny uld.

De tre varemærker; Woolmark, Woolmark Blend og Wool Blend er alle tre licenseret separat.

Woolmarks varemærker er et af tekstilindustriens mest kendte og anerkendte logoer / symboler, og er samtidig forbrugerens garanti, for et grundigt gennemtestet produkt i den absolut bedste uldkvalitet på markedet.

Bonusinfo

Woolmark logoet blev helt tilbage i 1964 lanceret af The Woolmark Company, som dengang hed The International Wool Secretariat (IWS).