Kjoler

Her finder du et bredt udvalg af bæredygtige Kjoler fra danske webshops og bæredygtige tøj brands der sælger og producerer miljøvenligt, klimavenligt, Co2 neutralt og/eller økologisk tøj med en ansvarlig produktion. De er typisk lavet af kendte bæredygtige materialer som økologisk bomuld, uld, bambus, hamp, hør, lyocell el. genanvendte materialer.

Filter

Bæredygtige kjoler

På denne side er et udvalg af behagelige og flotte kjoler du trygt kan købe med god samvittighed. Her finder du nemlig anbefalinger til bæredygtige kjoler til fest og hverdag, der er lavet af materialer i god kvalitet for både dig og planeten.

En bæredygtig kjole til fest er ikke bare smart, men også en god samtalestarter og det giver dig muligheden for at sprede budskabet om bæredygtigt tøj, samt at man rent faktisk kan få flotte kjoler lavet at bæredygtige materialer.

Vi bestræber os hele tiden efter at gøre denne oversigt over bæredygtige kjoler bedre, og opdatere derfor løbende siden med nye kjoler til fest og hverdagsbrug. Oversigten viser primært produkter fra mindre danske webshops el. tøjmærkers egen webshop. Det bliver endnu mere bæredygtigt når du køber direkte fra tøjbrands selv, da du dermed springer et led over i værdikæden.

Bambus kjoler

Du finder blandet kjoler af bambus blandt produkterne, og bambus er betegnet som et bæredygtigt materiale der i høj grad er blevet taget i brug af mange tøjbrands der gerne vil gå en mere bæredygtig vej.

Bambus har mange gode egenskaber hvilket også gør dem velegnet til kjoler. Materialet kan bruges både i mix og alene til at lave tøj af.

Uld kjoler

En kjole af uld el. merinould er særligt god om vinteren hvor det er lidt køligere. Du kan med fordel tage en uld kjole på til fest uden at skulle have mange lag under el. udenpå, da den i sig selv kan hjælpe dig med at holde varmen. Du behøver altså ikke gå på kompromis med looket, bare du vælger en smuk kjole af uld.

Uld er generelt et lidt dyrere materiale, men er også meget bæredygtigt. Derudover kan de virke generende på nogle, men generelt er kvaliteten så god efterhånden at det er ret blødt – især hvis der står merinould.

Økologiske kjoler af bomuld

De andre materialer kan også være økologiske, men det er i høj grad bomuld man går op i er økologisk, fordi der ved ikke økologisk produktion af bomuld bruges mange pesticider og kemikalier der ender i grundvandet el. naturen.

Det er vigtig at købe kjoler af økologisk bomuld, og andet tøj, fordi det er med til at skåne naturen og bevare den til fremtidige generationer.

Klimavenligt-tøj er ikke en webshop, men dit foretrukne univers for bæredygtigt tøj. Her kan du læse omkring bæredygtige materialer, bæredygtige certificeringer, såsom GOTS, FSC og flere. VI bestræber os efter at gøre dig klogere på bæredygtig mode og inspirere til at gøre din garderobe mere bæredygtig.