Strømpebukser

Her finder du et bredt udvalg af bæredygtige Strømpebukser fra danske webshops og bæredygtige tøj brands der sælger og producerer miljøvenligt, klimavenligt, Co2 neutralt og/eller økologisk tøj med en ansvarlig produktion. De er typisk lavet af kendte bæredygtige materialer som økologisk bomuld, uld, bambus, hamp, hør, lyocell el. genanvendte materialer.

Filter

Bæredygtige strømpebukser – gode for dig, gode for miljøet

Her på siden finder du en masse gode bæredygtige strømpebukser laver af bæredygtige eller genanvendte materialer. Typisk er strømpebukser lavet af Nylon, der er en type plastik og i virkeligheden ikke er specielt bæredygtig.

Heldigvis har et brand som RestockCPH gjort noget for at løse dette og laver kun bæredygtige strømpebukser af genanvendt Nylon. Udover at genanvende materialer til tøjproduktion, så foregår det hele også i Danmark, hvilket bare gør konceptet endnu mere bæredygtigt når du køber et produkt hos dem som dansker.

Bambus strømpebukser

Bambus er et bæredygtigt materialer at lave tøj af, som udgangspunkt. Der findes også masser af strømpebukser lavet i bambus der er mere bæredytige end de billige strømpebukser du køber i supermarkedet.

Bambus er et slidstærkt materiale der kommer med mange gode egenskaber, og du kender sikker til at strømpebukser nemt går i stykker, det samme gælder ikke helt bambus strømpebukser. Typisk er de ikke lavet af 100% bambus, da der polyester og Elastan også er gode at have med for at opnå den smidighed strømpebukser skal have.

Høj kvalitet holder længere

Med strømpebukser er det særligt relevant at se på holdbarheden, da det ofte sker at de går i stykker. Det gælder især tynde strømpebukser med få antal denier som ofte bruges til finere formål. Tykke strømpebukser med et højt antal denier holder som regel meget bedre.

Men kvaliteten af materialet har også betydning for hvor nemt de går i stykker og derfor er det også relevant at have det med i sine overvejelser. Generelt er billigere strømpebukser mindre holdbare og dyrere strømpebukser mere holdbare.

Som alternativ til strømpebukser kan man også bruge bæredygtige leggings og tights der er lidt mere casual og egner bedre til brug ved afslapning, fysiske aktiviteter el. situationer hvor der kan komme slidtage på tøjet.